Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente (pentru 4 portii):

    300 g vinete 300 g dovlecei mici(zucchini) cate un ardei gras rosu,galben si verde 300 g rosii doua cepe doi catei de usturoi o lingurita rozmarin proaspat o lingurita cimbrisor 7 linguri ulei masline sare piper macinat


Mod de preparare:
1.Se spala legumele si se curata. Se taie vinetele cubulete si se sareaza apoi le asezam intr-o strecuratoare. Gustul acrisor al vinetelor poate fi diminuat astfel. Dovecelul se taie-n felii.
2.Se taie ardeii in fasii subtiri, rosioarele se oparesc si se curata de coaja si seminte, iar pulpa se taie-n cubulete.
3.Se curata ceapa si usturoiu'...ceapa se taie-n cubulete mici iar usturoiul se piseaza. Verdeata se spala si toaca marunt.
4.Se preseaza vinetele intre doua prosoape de hartie pentru a se usca...apoi se pun in ulei incins la prajit. In acest fel, in timpul gatitului vinetele nu vor prelua cantitate mare de grasimi. Si tot asa rand pe rand vom proceda cu dovlecelul si ardeii (in putin ulei - nu mai mult de doua linguri)
Ceapa si usturoiul se calesc in uleiul ramas.
5.Se aseaza legumele in straturi intr-o cratita incepand si terminand cu vinetele. Peste fiecare strat se pune sare, piper macinat, usturoi si verdeturi.
Se da la foc mediu pret de 20 minunte, FARA A AMESTECA IN CRATITA!
Este o garnitura gustoasa atat calda cat si rece, alaturi de fripturi rapide.

S-aveti pofta si SPOR!
Arianna.


O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)