Timp de preparare: 25  min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

    6 pastravi de cca. 400-500 g fiecare 2 cepe 350 ml vin alb sec 3 linguri piper verde zdrobit marar frunze de arpagic 4 foi de dafin zahar otet de vin 200 ml ulei cartofi natur patrunjel verde lamai sare



Mod de preparare:
Curatam pastravii de solzi si maruntaie, ii spalam bine si ii lasam la scurs. Curatam ceapa si o taiem solzisori, turnam vinul, condimentele, verdeturile tocate, sare si zahar, otet si 100 ml ulei. Umplem pestii cu acest amestec si-i lasam cca. 3 ore sa se marineze. Inainte de a-i pune la gratar, ii stergem cu un servet si ii ungem cu ulei. Ii invelim in folie de aluminiu si ii coacem la foc potrivit, sa se patrunda. Servim cu felii de lamaie si cu cartofi natur, pe care am presarat patrunjel tocat.


O reteta propusa de: Mihai Dima (delly000311)