Timp de preparare: 60 min
Dificultate: redusa
Ingrediente (pentru 4 persoane):
Mod de preparare:
2.In ulei fierbine, se calesc ceapa si usturoiul zdrobit,se adauga dovlecelul si cartofii noi si se calesc impreuna cca. 5 minute.Se presara cu maghiran , cimbrisor si cu cele 2 cubulete de supa faramitate,se toarna 1 l. apa si, sub capac , se fierb ingredientele 25 de minute.Se condimenteaza cu sare si piper.
3.Se ung cu unt sau margarina 4 boluri de Jena sau de ceramica pentru supa.Feliile de paine se rumenesc intr-o tigaie de Teflon, fara grasime,se freaca cu un catel de usturoi se se aseaza pe fundul bolurilor.Se presara in fiecare bol, peste paine, 1/2 din cantitatea de cascaval ras.
4.Se amesteca amidonul alimentar cu 1/2 dl. apa rece pana ce acesta se dizolva ,se adauga in supa si se lasa sa dea 2 clocote.Se repartizeaza supa in cele 4 boluri, peste paine ,se presara restul de cascaval ras si se pun bolurile in cuptorul preincalzit , la 250°C, si se lasa cat cascavalul se rumeneste.(10 minute)Se serveste fierbinte.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)
Foto: gwarcita