Timp de preparare: 2 ore
Dificultate: medie
Ingrediente:
Blatul
"Mousse de ciocolata alba"
Mousse de ciocolata cu lapte
Mousse de ciocolata amaruie
Mod de preparare:
BLATUL:
Amestecam migdalele(nuci macinate)cu 50 g zahar pudra si cacaua...
Albusurile se bat spuma cu 50 g de zahar.
Se toarna amestecul de migdale usor-usor sa nu se lase compozitia. Se rastoarna intr-o forma detasabila si se da la cuptorul preincalzit la 200 grade C pentru 15 minute.
Dupa cele 15 minute blatul se lasa la racit!
Mousse de ciocolata alba
Frisca se bate bine si-o lasam de-'o parte..
Continutul de gelatina se pune la inmuiat in cca 100 ml apa rece si se lasa 10 minute sa stea.Apoi se pune pe baie de apa la incalzit pana aceasta devine lichida.
Atentie!
NU FIERBETI GELATINA! Fierberea o distruge...
Smantana se incalzeste pe baie de apa intr-un bol generos de sticla, portelan(ce avem in casa)se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste.
Cand este caldut amestecul se adauga gelatina si frisca batuta.
Ce va recomand...
- lasati blatul de tort in forma detasabila apoi o sa turnam peste acesta mousse-ul de ciocolata alba..si-l introducem la frigider pret de 30 min.
La fel se procedeaza si la urmatoarele "MINUNI din CIOCOLATA"(Mousse de ciocolata cu lapte si ciocolata amaruie)
Va recomand toate astea deoarce avem sansa sa se amestece totul si SUCCES-ul sa nu fie pe masura.
Se decoreaza dupa plac...Eu am folosit capsuni si cateva cirese cu glazura de ciocolata...am ras si ceva ciocolata alba..asa pentru decor..
Mult succes!
Arianna
O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)