Timp de preparare: 60 min
Dificultate: redusa
Ingrediente:
GARNITURA:
Mod de preparare:
1.Pepenele galben se taie in doua, se indeparteaza semintele si coaja si se taie miezul in bucati.
2.Pestele se spala , se sareaza si se lasa 10 min.
3.Tulpinile de telina se spala si se taie bucatele.
4.Trei patrimi din pepene se amesteca cu mierea , putina sare, vinul alb si sucul de lamaie si se fierb pe foc mic (8-10min.)Se adauga frisca , se lasa sa clocoteasca , apoi, cand sosul s-a racit, se amesteca cu blenderul.In sos se adauga coaja rasa de lamaie si restul de miez de pepene.Din nou se pune la foc si se da un clocot.
5.Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe pachet(20-22 min.)
6.Telina se fierbe separat.Se strecoara si se soteaza in unt.
7.Se pune uleiul la incins si se frige pestele pe ambele parti.Se serveste cu orez fiert , telina sotata si 2-3 linguri se sos.Un vin alb sec merge excelent cu pestele.
O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)