Miere, lapte, scortisoara... pana si Mos Martin s-ar lupta pentru-o felie de tort...:)

Timp de preparare: 40 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Blat

    250 g miere 7 linguri cu faina 2 lingurite cu nes 6 oua un paf de copt(stins cu lamaie) o lingurita de scortisoara

Crema

    250 g zahar 200 g margarina 500 ml lapte 4 linguri faina 3 linguri coniac



Mod de preparare:
Pentru blat:
Amestecam mierea cu galbenusurile pana obtinem o crema consistenta. Apoi adaugam scortisoara si nesul.
Separat vom bate albusurile spuma...
Adaugam faina, praful de copt si albusurile batute spuma. Turnam aluatul obtinut intr-o tava de tort unsa si tapetata cu hartie speciala de copt.
Se coace la foc potrivit.

Pentru crema:
Caramelizam zaharul la foc mic, adaugam margarina si amestecam pana se topeste totul. Punem si laptele,din care am oprit 100ml si amestecam bine pana se topeste zaharul...
Intr-un vas separat amestecam laptele fiert cu faina... Turnam zaharul topit peste aceasta si vom amesteca continuu pentru a evita formarea cocoloaselor.
O vom tine pe foc pana da intr-un clocot. O punem apoi la racorit, amestecam bine cu margarina,iar la final adauga coniacul .
Blatul taiat in doua se umple cu o parte din crema...cu restul ornam tortul,iar apoi o sa-l lasam la rece...

Arianna va doreste...
POFTA MARE!




O reteta propusa de: arianna sabau (arianna_blue)