Timp de preparare: 2 ore

Dificultate: medie

Ingrediente:

    1 peste mediu curatat de spini si piele; 9-10 cartofi mijlocii taiati in doua apoi in doua pe lung apoi taiati subtiri(sub forma literei D). 200 ml lapte 1 ceapa tocata marunt 1 catel de usturoi zeama de la o lamaie 200 ml smantana groasa 200 g branza rasa 2 linguri pesmet 100 ml vin alb



Mod de preparare:
Prajeste cartofii bine si scoate-i pe un platou sa se scurga de ulei.
Pune intr-o oala ceapa si las-o sa se prajeasca bine. Pune pestele crud si lasa la foc mic amestecand din cand in cand pana se desface bine pestele. Pune vinul si mai lasa 5 minute.


Intre timp intr-un castronel pune la topit margarina in microunde.

In oala pune cartofii prajiti laptele,margarina topita,zeama de la lamaie si smantana. Potriveste de sare si piper.


Intr-o tava de cuptor pune pesmetul si jumatate din branza rasa,puna preparatul din peste si cartofi apoi pune restul de branza rasa.
 

Da la cuptor pentru 30-40 min sau pana capata o culoare aurie.
 

Serveste cu salata verde.
POFTA MARE!!!!


O reteta propusa de: crina nechifor (delly000707)