Timp de preparare: 25  min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

    4 oua 60 ml lapte 40 ml Amaretto 1/2 baton de vanilie 50 g amidon 30 g unt 500 g capsuni 30 g zahar pudra 200 g inghetata de vanilie frunzulite de roinita



Mod de preparare:
Batem bine ouale cu laptele, Amaretto, maduva de vanilie si amidonul. Topim untul si dupa ce s-a racorit, il adaugam la aluatul rezultat. Spalam capsunile, inlaturam codita, punem deoparte 4 capsuni frumoase care ne trebuie pentru ornat. Amestecam restul de capsuni cu zaharul pudra pana ce se face piure. Il punem la rece. Din aluat facem clatite cat se poate de subtiri. Ungem clatitele una cate una cu sosul de capsuni si le rulam, asezand in fiecare farfurie 2-3 clatite, langa care punem 1 glob de inghetata de vanilie. Stropim cu sos de capsuni si decoram cu capsuni intregi si frunzulite de roinita.
Observatie: in loc de baton de vanilie putem folosi zahar vanilat.


O reteta propusa de: Mihai Dima (delly000311)