Timp de preparare: 60 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pentru foi:

    2 oua, 4 linguri zahar praf, 4 linguri ulei, 4 linguri lapte, 400g.faina, 1 lingurita amoniac sau 1 praf de copt;

Pentru crema:

    200g. zahar praf, 2 pahare de lapte, 3 linguri faina, 1 lamaie, 200g. margarina(Rama); 1 cana nuca macinata, 1 cana nuca taiata marunt, 5 linguri gem acrisor;



Mod de preparare:
1.Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele , amoniacul si , in final, faina.Se framanta bine aluatul.Se imparte in 4 parti egale si se intind foi rotunde care se coc la foc mic, ca sa ramana albe.


2.Se prepara crema:se pune la fiert laptele cu faina bine dizolvata in 3 linguri lapte rece si coaja de lamaie ;se fierb amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase,pana se ingroasa.Cand s-a racit ,se aduga zeama de lamaie.


3.Separat, se freaca margarina cu zaharul praf pana se face o spuma,apoi se incorporeaza treptat din crema rece.


4.Se aseaza o foaie pe un platou rotund, se pune un strat de crema,apoi se intinde a doua foaie, peste care se pune marmelada acrisoara amestecata cu nuca macinata,se pune a treia foaie,un strat de crema,iar peste a patra foaie se pune tot crema ,peste care se presara nuca prajita si taiata marunt.Se poate orna cu frisca batuta bine.


O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)