Un desert delicios!

Timp de preparare: 60 min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pentru foi:

  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar praf,
  • 4 linguri ulei,
  • 4 linguri lapte,
  • 400g.faina,
  • 1 lingurita amoniac sau 1 praf de copt;

Pentru crema:

  • 200g. zahar praf,
  • 2 pahare de lapte,
  • 3 linguri faina,
  • 1 lamaie,
  • 200g. margarina(Rama);
  • 1 cana nuca macinata,
  • 1 cana nuca taiata marunt,
  • 5 linguri gem acrisor;

Mod de preparare:
1.Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, laptele , amoniacul si , in final, faina.Se framanta bine aluatul.Se imparte in 4 parti egale si se intind foi rotunde care se coc la foc mic, ca sa ramana albe.

2.Se prepara crema:se pune la fiert laptele cu faina bine dizolvata in 3 linguri lapte rece si coaja de lamaie ;se fierb amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase,pana se ingroasa.Cand s-a racit ,se aduga zeama de lamaie.

3.Separat, se freaca margarina cu zaharul praf pana se face o spuma,apoi se incorporeaza treptat din crema rece.

4.Se aseaza o foaie pe un platou rotund, se pune un strat de crema,apoi se intinde a doua foaie, peste care se pune marmelada acrisoara amestecata cu nuca macinata,se pune a treia foaie,un strat de crema,iar peste a patra foaie se pune tot crema ,peste care se presara nuca prajita si taiata marunt.Se poate orna cu frisca batuta bine.

O reteta propusa de: Maria Vekas (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tort Praga.