Ingrediente aluat tort de mere


- 5 oua
- 5 linguri de zahar
- 5 linguri de faina



Ai nevoie de o tava rotunda. O tapetezi cu multa (foarte multa) margarina (aproximativ 150 de grame). Apoi torni 5 linguri de zahar. Se curate 10 mere, se taie in 4 si se curata de miez. Merele se pun in picioare unul langa altul si pe fundul vasului astfel incat sa fie cat mai compact asezate – pe scurt ingramadite :).


Vasul cu mere se baga in cuptor timp de 15-20 de minute pana cand se topeste zaharul si margarina si se va lasa zeama, iar merele devin usor spongioase. Atunci scoti vasul, torni aluatul peste si le introduci la loc in cuptor.

Se scoate tava din cuptor, rastorni. Nivelezi cu ajutorul unei linguri astfel incat tortul de mere sa ramana compact.

Poti sa faci si o glazura de ciocolata sau sa servesti cu frisca/ ciocolata lichida.

Reteta recomandata de Reka