In timp ce carnea se rumeneste la cuptor, va puteti ocupa de prepararea sosului. Fierbeti ouale tari si separati galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, frecati galbenusurile cu vinul si sucul de lamaie, adaugandu-le treptat, ca la maioneza. Cand bucatile de carne sunt aproape gata, turnati peste ele acest sos si mai lasati-le la cuptor inca 5-10 minute. Aproape de final, adaugati smantana si condimentati dupa gust.

Ingrediente:

-1,5 kg carne de pui
-80 g de costita afumata
-60 g unt sau 60 ml de ulei


-60 ml vin
-1 cana mica zeama de carne
-sare
-piper
-cimbru

Ingrediente sos:

-300 g smantana
-1 pahar vin alb
-1 lamaie
-3 oua
-sare
-piper
-patrunjel verde tocat marunt (1 legatura)

Mod de preparare:

Puiul bine curatat si spalat se taie in bucati de dimensiuni mai mari. Bucatile de carne de pui se sareaza si se condimenteaza cu piper si cimbru. Dupa ce ati uns bucatile de pui cu unt, asezati-le intr-o tava, adaugand printre ele feliile de costita taiata marunt. Introduceti tava la cuptor la un foc potrivit pana ce carnea se rumeneste bine. Cand acesta este partial fripta, adaugati vinul si zeama de carne si nu uitati ca, din cand in cand, sa stropiti bucatile de carne cu sosul din tava.

In timp ce carnea se rumeneste la cuptor, va puteti ocupa de prepararea sosului. Fierbeti ouale tari si separati galbenusurile de albusuri. Intr-un castron, frecati galbenusurile cu vinul si sucul de lamaie, adaugandu-le treptat, ca la maioneza. Cand bucatile de carne sunt aproape gata, turnati peste ele acest sos si mai lasati-le la cuptor inca 5-10 minute. Aproape de final, adaugati smantana si condimentati dupa gust.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun! Cum să alegi componente pentru baia ta Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat

Puiul poate fi servit cu garnitura de legume sau cu paste fainoase. Pe o farfurie asezati mai intai garnitura, iar apoi adaugati si bucatile de carne, stropite cu sos (mai mult sau mai putin, dupa preferinta). Deasupra, adaugati in ploaie patrunjelul si albusul tocat marunt.

Sa aveti pofta!

Sursa: Garbo.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri