Este o reteta maghiara foarte buna!


Ingrediente:

  • 1,2 kg. maruntaie de purcel,
  • 80 gr. untura,
  • 100 gr. ceapa rosie,
  • 2 foi de dafin,
  • 200 gr. smantana,
  • 40 gr. faina,
  • 20 gr. mustar,
  • 1 lamaie,
  • 20 gr. zahar,
  • boabe de piper,
  • coaja de lamaie,
  • sare

Mod de preparare:

1.Maruntaiele bine spalate (adica inima, plamanii, ficatul), la care se adauga si picioarele purcelului, se taie bucati.
2.Intr-o cratita se pune untura, se adauga ceapa rosie taiata marunt si se caleste. Se toarna putina apa si, cand da in clocot, se pun maruntaiele de purcel. Se adauga sare, piper boabe, foile de dafin si se fierb sub capac pana cand carnea este bine fiarta.
3.Se face un sos din faina si smantana si se pune peste maruntaie. Se adauga apoi sucul de lamaie, zaharul, mustarul , coaja de lamaie si se lasa sa dea cateva clocote.
Aceasta mancare traditionala, maghiara se serveste cu cartofi natur sau orez. Un vin rosu merge excelent cu acest preparat. POFTA BUNA!!!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Maruntaie de purcel cu lamaie.