25 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 portii):
250g. mascarpone,
250ml. frisca,
1/2-1 lingurita praf de scortisoara,
2 linguri zahar pudra,
2 pachete zahar vanilinat,
2 linguri rom,
4 linguri suc de lamaie,
1 lingurita coaja rasa de la 1 portocala,
150g, turta dulce,
1 cutie compot de caise(425ml.)
Mod de preparare:
1.Se pune branza mascarpone impreuna cu frisca intr-un bol si se amesteca bine pana rezulta o compozitie cremoasa.Se adauga scortisoara,zaharul pudra,zaharul vanilinat,romul, sucul si coaja de portocala.Se scurg caisele si se taie corabioare.
2.Se pregatesc 4 castronase pentru desert sau 4 pahare cu picior , in care se pune turta dulce, apoi caisele si crema de mascarpone in straturi si se pun la rece.
3.Inainte de servire, se presara scortisoara.
Obs:Se poate prepara si cu piersici, pere , felii de mere inmuiate in vin alb sau felii de portocale.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice