25 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 portii):
250g. mascarpone,
250ml. frisca,
1/2-1 lingurita praf de scortisoara,
2 linguri zahar pudra,
2 pachete zahar vanilinat,
2 linguri rom,
4 linguri suc de lamaie,
1 lingurita coaja rasa de la 1 portocala,
150g, turta dulce,
1 cutie compot de caise(425ml.)
Mod de preparare:
1.Se pune branza mascarpone impreuna cu frisca intr-un bol si se amesteca bine pana rezulta o compozitie cremoasa.Se adauga scortisoara,zaharul pudra,zaharul vanilinat,romul, sucul si coaja de portocala.Se scurg caisele si se taie corabioare.
2.Se pregatesc 4 castronase pentru desert sau 4 pahare cu picior , in care se pune turta dulce, apoi caisele si crema de mascarpone in straturi si se pun la rece.
3.Inainte de servire, se presara scortisoara.
Obs:Se poate prepara si cu piersici, pere , felii de mere inmuiate in vin alb sau felii de portocale.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!
Nicușor Dan a promulgat legea care permite Guvernului să dea ordonanțe în timpul vacanței parlamentare