Ingrediente:

(pentru 4 persoane):

    500g.pulpa de pepene galben , 1 ceapa tocata marunt, 2 rosii mici taiate in 4, 1 lingura de otet balsamic, 3 linguri ulei de masline, 10 frunze de busuioc, 10 frunze de menta, sucul de la 1/2 de lamaie, 1/2 lingurita piper alb, sare;

Pentru servit:
    4 linguri fistic , 1 pepene galben mic din care se fac 4 bile cu lingura de inghetata, 4 frunze de busuioc, 4 frunze de menta;

Mod de preparare:

1.Toate ingredientele se pun intr-un blender.Se sareaza , se pipereaza si se turmixeaza 30 de secunde.Se gusta si se mai asezoneaza cu sare si piper , daca este necesar.Se pune la rece pentru 0 ora si jumatate, in timpul verii.In restul anotimpurilor, se pastreaza la temperatura camerei.

2.In momentul servirii,se taie pepenele galben mic si cu lingura de inghetata se fac 4 bile din pulpa pepenelui.

3.In 4 boluri se repartizeaza compozitia turmixata,se presara cate o lingura de fistic zdrobit in fiecare bol, se decoreaza cu frunze de busuioc si frunze de menta si cu cate o bila de pepene galben.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)