Timp de preparare:

60 - min

Ingrediente:

Pentru aluat:

    4 galbenusuri, 360g.zahar, 10 linguri apa, 7 linguri ulei, sare, 360g.faina, 4 albusuri batute spuma, esenta de rom, 3 linguri cu cacao' Pentru crema: 2 galbenusuri, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 cana cu lapte, 1 zahar vanilat;
Pentru glazura:
    10 linguri zahar pudra, 3 linguri apa, 3 linguri cacao, 25g.unt;

Mod de preparare:

1.Se prepara aluatul de chec folosind ingredientele date-mai putin cacaoa.Se imparte aluatul in doua.O 1/2 ramane alba, in cealalta se incorporeaza cacaoa amestecata cu 2 linguri apa.
2.Se toarna aluatul in 2 tavi tapetate cu unt si faina.Se coc checurile 30 de minute in cuptor preincalzit.Cand se racesc ,se taie felii groase de 1,5-2cm.
3.Se prepara crema de vanilie:se amesteca galbenusurile cu zaharul si faina.Se pune laptele caldut peste acest amestec si se fierbe in bain-marie 10 minute.Dupa ce se mai raceste ,se adauga zahar vanilat.
4.Se reconstruiesc checurile ,alternand culorile feliilor -alb si negru-lipindu-le cu crema de vanilie.
5.Se acopera totul cu glazura calda,dupa care se da la rece.Este bine sa fie servit a doua zi.Secretul obtinerii dungilor este sa tai checurile oblic.Se recomanda sa se serveasca cu un Rai de Murfatlar -Alb, vin de culoare galbena , curat si proaspat cu un gust placut, dulce si inmiresmat.

O reteta propusa de Vekas Maria