1h 20 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
Mod de preparare:
1.Se spala vinetele ,li se taie capetele si se taie in jumatati.Fiecare jumatate se creseaza in 4 locuri,dar nu pana la capat, ca sa dea impresia unui evantai.Se sareaza si se lasa 30 de minute, dupa care se spala si se sterg .
2.In timp ce vinetele stau in sare, se curata ardeiul si se taie julien.Rosiile se spala si se taie rondele.Baconul se taie fasii, iar cascavalul de asemenea.
3.Intr-o tava unsa cu unt se aseaza jumatatile de vanata si in fiecare despicatura se pun in ordine :baconul, rosia, ardeiul si cascavalul.
4.Usturoiul zdrobit se amesteca cu maioneza si cu lingura se pune din aceasta compozitie in despicaturile ,unde am pun ingredientele de mai sus.In cuptor preincalzit, la 180*C, se coc timp de 40 minute.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)