80 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
- 100g.ciocolata de menaj,
- 100g. ciocolata alba,
- 60g.unt,
- 200g.napolitane umplute cu crema de vanilie,
- 200ml. frisca,
- 1 praf de vanilie Bourbon,
- 3 linguri compot de mere,
- praf de cacao;
Mod de preparare:
1.Se rup in bucati cele doua sortimente de ciocolata ,apoi in bain -marie, separat, se topesc.Untul se adauga si se topeste in ciocolata maronie.
2.Se uda cu apa ,apoi se captuseste cu folie o forma de chec de cca.18cm. lungime.Pe fund se aseaza un rand de napolitane,peste un strat de ciocolata maronie, din nou napolitane, peste care se netezeste un strat de ciocolata alba.Se continua pana se termina toate ingredientele.
3.Se pune forma acoperita cu folie in frigider pentru 60 minute pana ciocolata se intareste bine.
4.Intre timp, se bate frisca cu vanilia,in care , usor, se incorporeaza compotul de mere.
5.Se rastoarna tortul pe o garfurie, se indeparteaza folia ,se presara partea de deasupra cu praf de cacao si se serveste cu frisca.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie