Pork delice
O reteta de friptura de porc.
Timp de preparare:
1,5 - ore
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
6 morcovi mari,2 catei de usturoi,1,5 kg. de pulpa de porc,2 cepe ,sare,piper,condimente preferate pentru carne de porc: dafin, oregano, maghiran,chilli,scortisoara ,pudra de boabe de mustar, limeta,orice va place in completarea gustului carnii de porc sau sublinierii acestuia, ulei, apa
Mod de preparare:
Se pune intr-un vas termorezistent cele de mai sus in urmatoarea ordine:un deget de ulei pe fundul vasului, un rand de ceapa ,unul de morcovi taiati felii pe lungime,usturoi maruntit,sare, piper, condimente, un rand de carne felii; apoi din nou ceapa,morcovi, usturoi,condimente,carne, ultimul strat trebuie sa fie morcovi.
Se mai pune un strat de un deget de ulei,apoi se toarna apa in asa fel incat sa acopere doar continutul, si se da la cuptor pentru 40 -50 minute,iar apoi se scoate pe aragaz la foc iute pentru o jumatate de ora ca sa scada complet apa, iar carnea sa se rumeneasca. e cea mai delicioasa friptura pe care am mancat-o vreodata.
Se poate face si la cuptorul cu microunde, iar gustul nu are decat de castigat, sau poate asa mi se pare mie pt. ca prima data am mancat gatita in cuptor cu microunde si a fost spectaculoasa pe pireu de cartofi!!!
Pofta buna!
O reteta propusa de: Ghile mihaela (mimut)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad