Pregateste o reteta de chiftele din oua.
Timp de preparare:
40 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
8 oua fierte tare si reci
| 1 ou crud,
| 1 ceapa mai marisoara,
| 2-3 catei de usturoi dupa gust,
| 1 felie de paine inmuiata in putina apa,
| 1 legatura mai mica de patrunjel
| 2 linguri de pesmet,
| 1 lingura de faina,
| sare,
| piper dupa gust si pt. un gust mai bun si parmezan ras dar nu mult.
Mod de preparare:
Se prepara dintr-un nr. de oua dupa cantitatea de chiftele dorita. am sa dau reteta la un nr. de 8 oua din care iese o cantitate apreciabila.timpul alocat mentionat este aproximativ. poze nu am din pacate. va asigur ca sunt delicioase. ouale pot fi inlocuite cu cartofi(ciftelute din carofi).
Ouale fierte si reci se curata de coaja si dau pe razatoarea cu gauri mari sau se toaca cu cutitul. se adauga pe rand apoi painea stoarsa si faramitata, ceapa si usturoiul tocate, pesmetul, faina, parmezanul, sarea, piperul,patrunjelul tocat si oul crud. Toate se amesteca si se obtine o compozitie omogena care se lasa sa stea cca.20 min. sa se imbine aromele.
Daca compozitia vi se pare moale se mai adauga un pic de faina iar daca este prea tare se mai adauga 1 ou crud mic. (compozitia trebuie sa fie putin mai tare decat cea pt. chiftele din carne). Se ia in mana putina faina si cu lingura se ia din compozitia de ou si se modeleaza chiftelutele care se prajesc in ulei incins pana se rumenesc frumos.
Sunt bune si reci si calde.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Gherlea Lenuta (lenu)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|