Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
30 - min
Ingrediente:
(4 portii):
Mod de preparare
1.Se spala rosiile si se taie felii.Oregano se spala si se toaca marunt.Feliile de rosii se sareaza , pipereaza si se presara cu oregano tocat.
2.Se amesteca 3 linguri de otet balsamic cu 3 linguri ulei,se toarna amestecul peste rosii si se lasa sa se macereze impreuna 30 minute.Intre timp, se curata vinetele, se spala, se taie felii , se sareaza si se lasa 20 minute.Apoi, cu un servet de bucatarie se sterg toate feliile de vinete.Se presara peste ele piper .
3.Se taie felii mozzarella.Usturoiul tocat se prajeste in 2 linguri ulei , apoi se scoate si , in uleiul ramas, se frig feliile de vanata,apoi se scot si se pun pe hartie absorbanta .
Din feliile de rosii, de mozzarella si feliile de vanata se formeaza, pe 4 farfurii 4 turnulete,in asa fel incat , in fiecare turnulet sa fie rosie,mozzarella, vanata, rosie, mozzarella si vanata.
4.Turnuletele se stropesc cu sucul in care s-au macerat rosiile ,se sareaza si pipereaza , dupa gust, si se orneaza cu frunzulite de busuioc si cu usturoiul prajit.
Pofta buna!
O reteta propusa de Vekas Maria