Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
45' - min
Ingrediente:
(8 portii)
Mod de preparare
1.Se preincalzeste cuptorul la 175*C.Galbenusurile se freaca cu zaharul,cu apa si praful de vanilie.Se adauga faina proaspat cernuta.Se incorporeaza usor albusurile batute spuma.Se rastoarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara , captusita cu hartie de copt.
2.Se taie blatul in bucati si se aranjeaza in forme de sticla , tot dreptunghiulare, se stropesc cu tuica de zmeura (sau zmeurata).Din cantitatea de zmeura se lasa 8 bucati deoparte , din restul se face in blender un piure ,pe care il punem peste bucatile de piscot din cele 8 forme.
Din branza degresata, mascarpone ,zahar si vanilie (din baton) se prepara o crema, in care se incorporeaza frisca batuta.
3.Se repartizeaza crema in cele 8 boluri si se pune la frigider pentru 6 ore.Se orneaza , inainte de servire,cu cate un fruct de zmeura ,frunze de lamaita si cate o bulina de inghetata de zmeura.
O reteta propusa de Vekas Maria