Este o varianta interesanta a retetei de tiramisu.

Dificultate:
redusa

Timp de preparare:

45' - min

Ingrediente:

(8 portii)
    Pentru blat: 3 oua, 3 linguri lapte caldut2 linguri apa, 150g.zahar, 1 praf de vanilie, 150g.faina; Crema: 2cl. tuica de zmeura, 300g.zmeura, 250g.mascarpone, 150g.zahar, 500g.branza de vaci(degresata), 200ml.frisca, 1 baton vanilie; frunze de lamaita , inghetata de zmeura;

Mod de preparare

1.Se preincalzeste cuptorul la 175*C.Galbenusurile se freaca cu zaharul,cu apa si praful de vanilie.Se adauga faina proaspat cernuta.Se incorporeaza usor albusurile batute spuma.Se rastoarna compozitia intr-o tava dreptunghiulara , captusita cu hartie de copt.

2.Se taie blatul in bucati si se aranjeaza in forme de sticla , tot dreptunghiulare, se stropesc cu tuica de zmeura (sau zmeurata).Din cantitatea de zmeura se lasa 8 bucati deoparte , din restul se face in blender un piure ,pe care il punem peste bucatile de piscot din cele 8 forme.
Din branza degresata, mascarpone ,zahar si vanilie (din baton) se prepara o crema, in care se incorporeaza frisca batuta.

3.Se repartizeaza crema in cele 8 boluri si se pune la frigider pentru 6 ore.Se orneaza , inainte de servire,cu cate un fruct de zmeura ,frunze de lamaita si cate o bulina de inghetata de zmeura.

O reteta propusa de Vekas Maria