Timp de preparare:

1-2 - ore

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

    2 kg ceapa 3 kg vinete 2 kg ardei capia rosu sau ardei gras 3 kg rosii sare piper ulei foi dafin verdeata usturoi o capatina.

Mod de preparare:

Vinetele se curata de coaja,se taie cuburi si se presara cu sare lasandu-se asa 1/2 ora,apoi se spala si se scurg.Ardeii si rosiile se taie marunt.Se dau prin masina de tocat mai intai vinete,apoi ardeii si rosiile.
Se pune ceapa la calit cateva minute si cand incepe sa se inmoaie se adauga peste ea pe rand vinetele ardeii si la sfarsit rosiile.
Se amesteca continuu sa nu se prinda si se pune la sfarsit verdeata,dafinul usturoiul sare dupa gust si piper.
Cand e gata se pune in borcane si se sterilizeaza 15 minute.Este o reteta sanatoasa si rapida.In loc de vinete poti sa pui dovlecei si ai sa vezi ce dulce si gustoasa este zacusca.

O reteta propusa de: Pavel Mihaiela (mikipavel)