60 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
Pentru sirop:
Mod de preparare:
2. Ungeþi cu ulei o tavã rotundã de cuptor. Luaþi fiecare serie de foi ºi o întindeþi cu fãcãleþul pânã ce obþineþi o foaie de mãrimea tãvii. Aºezaþi prima serie în tavã ºi puneþi jumãtate din miezul de nucã deasupra. Întindeþi ºi a doua grupã de foi ºi procedaþi la fel: aºezaþi-le în tavã ºi puneþi miez de nucã deasupra dupã care acoperiþi cu ultima serie de foi întinsã de asemenea de mãrimea tãvii.
3. Siropul se obþine fierbând toate ingredientele la un loc pânã ce obþineþi un amestec mai gros dar care sã îºi pãstreze forma lichidã.
4. Tãiaþi cu un cuþit ascuþit foile din tavã în formã de romb. Turnaþi deasupra 150 gr unt topit fierbinte astfel încât sã pãtrundã în tot aluatul. Introduce-þi tava în un cuptor încãlzit în prealabil la 200C ºi coaceþi bine. Atunci când este gata scoateþi baklava-ua din cuptor ºi lãsaþi-o sã se rãceascã. Dupã ce s-a rãcit bine turnaþi siropul cãlduþ peste el. Pentru un gust deosebit se va servi dupã aproximativ 4-5 ore.
Poftã bunã!
O reteta propusa de: Florina Grigore (floricel)