Cea mai cunoscut i mai cutat e reeta de baklava.
Timp de preparare:

60 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:

Pentru sirop:

  • 5 pahare zahr
  • 3,5 pahare ap
  • sucul de la o jumtate de lmâie
  • Pentru aluat:
  • 4 pahare fin
  • 1 pahar lapte cldu
  • 1 pachet praf de copt
  • 100g unt topit
  • 1 ou
  • Pentru umplutur:
  • 250g miez nuc frâmiat
  • Se mai folosete:
  • 3 pachete amidon (în total 500g)
  • 150g unt topit fierbinte

Mod de preparare:

1. Ingredientele pentru aluat se amestec pân ce se obine un aluat moale i se las acoperit pentru circa 15-20 minute. Dup ce a dospit aluatul se împarte în trei buci egale. Aceste trei buci la rândul lor sunt împrite în 16-18 buci de aluat de mrimea i forma unei nuci. Aceste buci vor fi întinse cu ajutorul unui fcle pân ce ajung de mrimea unei farfurii dup care se aeaz una peste alta nu înainte de a pune între ele amidon din belug. Nu punei amidon pe ultima foaie de deasupra. Astfel vei obine 3 serii de câte 16-18 foi întinse la mrimea unei farfurii.

2. Ungei cu ulei o tav rotund de cuptor. Luai fiecare serie de foi i o întindei cu fcleul pân ce obinei o foaie de mrimea tvii. Aezai prima serie în tav i punei jumtate din miezul de nuc deasupra. Întindei i a doua grup de foi i procedai la fel: aezai-le în tav i punei miez de nuc deasupra dup care acoperii cu ultima serie de foi întins de asemenea de mrimea tvii.

3. Siropul se obine fierbând toate ingredientele la un loc pân ce obinei un amestec mai gros dar care s îi pstreze forma lichid.

4. Tiai cu un cuit ascuit foile din tav în form de romb. Turnai deasupra 150 gr unt topit fierbinte astfel încât s ptrund în tot aluatul. Introduce-i tava în un cuptor înclzit în prealabil la 200C i coacei bine. Atunci când este gata scoatei baklava-ua din cuptor i lsai-o s se rceasc. Dup ce s-a rcit bine turnai siropul cldu peste el. Pentru un gust deosebit se va servi dup aproximativ 4-5 ore.

Poft bun!

O reteta propusa de: Florina Grigore (floricel)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri