Este o mancare usoara si deosebit de gustoasa.
Timp de preparare:
60 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
400g.spagetti,
| sare,
| 6-7 linguri ulei,
| 1 ceapa rosie,
| 250g. ciuperci de balegar,
| 200g.sunca presata feliata,
| 1/2 lingurita piper negru macinat,
| 150g.piure de rosii(pasta),
| 1 lingura zahar,
| 1/2 lingurita oregano tocat marunt(proaspat sau uscat),
| 1/2 lingurita busuioc tocat,
| 1/2 lingurita cimbrisor tocat,
| 500g.file de pui,
| 80g.faina,
| 3 oua,
| 60g.cascaval ras,
| 120g.pesmet,
| ulei pentru fript,
| 100g.trapist ras pentru ornat preparatul;
Mod de preparare:
1.Spagetti se fierb in apa cu sare, se strecoara,se clatesc cu apa rece si se amesteca cu 2-3 linguri ulei pentru ca sa nu se lipeasca unele de altele.
2.Se curata ceapa si ciupercile.Ceapa se toaca marunt, iar ciupercile se taie felii.In uleiul ramas ce caleste ceapa, se adauga ciupercile si sunca taiata jullien.Pe foc mic, se calesc impreuna timp de 5 minute.Se sareaza, pipereaza ,se adauga 0,5dl. apa, pasta de rosii, zaharul ,oregano, busuioc si cimbrisor.
3.Carnea se taie in 4 felii, se bat cu batatorul de carne ,se sareaza ,se trec prin faina,ou batut amestecat cu cascaval ras.Se trec prin pesmet si se frig in ulei fierbinte.Cand sunt gata, se scot pe servetel absorbant.
4.Se amesteca spagetti-le cu ragout-ul de ciuperci si sunca si se aseaza pe un platou oval, alaturi de care se aseaza feliile de carne si se presara
trapist ras.Un vin alb sec merge excelent cu acest preparat.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
|