O varianta de vara a ardeilor umpluti.

Timp de preparare:

45 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

  • 1 ardei verde iute,
  • 1 manunchi de ceapa verde,4 linguri ulei,
  • sare,
  • 80g.branza,
  • 1 legatura de maiorana verde,
  • piper proaspat macinat,
  • 8 ardei potrivit de mari,
  • 120g. farfalle(paste fainoase sub forma de fundite),
  • 2 linguri cascaval ras;

Mod de preparare:

1.Ardeiul iute si ceapa verde(fara cozi) se toaca marunt si se calesc in 2 linguri de ulei.Se adauga 2 linguri apa calda, sare si se fierbe, acoperit, 5 minute.Se pune compozitia in blender, si , cu o lingura de ulei, se turmixeaza impreuna cu branza,cu jumatate din cantitatea de maiorana tocata si piper.Se mai sareaza, daca este necesar.
2.Ardeii se spala,se sterg cu un prosop de bucatarie, se taie un capacel si se curata de seminte.
3.Pastele se fierb in apa sarata, "al dente",se scurg si se amesteca cu crema de branza.Se mai poate pune putin piper.
3.Se unge o forma de Jena , se aseaza ardeii, se umplu cu crema de branza si paste ,se repune capacelul taiat pe fiecare ardei,se stropesc cu uleiul ramas ,se presara maiorana tocata ramasa si cascavalul ras si se coc in cuptor preincalzit , la 190*C, timp de 15 minute.Se lasa putin sa se racoreasca si se servesc.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ardei umpluti 2.