Dificultate: redusa
Ingrediente:
Aluat de gogosi:
- 1 lingura ulei de floarea-soarelui
- 250g faina
- 1 ou batut
- 1 varf de cutit de sare
- ulei
- 400 ml apa
Sos de ciocolata :
- 200 g ciocolata cu lapte
- 5 linguri frisca lichida
Mod de preparare:
Se pune la fiert apa. Cand aceasta a clocotit, se adauga faina si se amesteca pana cand s-a omegenizat. Se lasa sa se raceasca 10 minute, dupa care se adauga oul batut si se amesteca bine. Se pune aluatul intr-o punga de decorat prajituri si se formeaza gogosi de 10 cm. Se incinge uleiul intr-un tigaie si se prajesc gogosile pana se rumesc. Sosul de ciocolata se prepara asta: ciocolata se topeste la baie de aburi, se adauga frisca lichida si se amesteca bine. Sosul se ciocolata se toarna peste gogosi si se pudreaza cu zahar.