Pulpele sunt deosebit de gustoase, atat la masa de pranz, cat si la cina in combinatie cu mere si ceapa.
Pulpele sunt deosebit de gustoase ,atat la masa de pranz , cat si la cina in combinatie cu mere si ceapa.
Dificultate:
redusa
Timp de preparare:
60 min
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
4 pulpe de pui (fara pielita)
| 1 lingurita maiorana
| 10 mere verzi
| 8 cepe rosii
| sare de mare
2 dl. ulei de masline
Mod de preparare si pregatire:
1.Pulpele de pui se spala , se sterg cu un servet de bucatarie, se freaca cu sare de mare si maioreana ,apoi se aseaza , una langa alta, intr-un vas de Jena.
2.Merele se spala , se curata,se scoate casa semintelor si se taie felii.Ceapa se curata si se taie in rotocoale de 1 cm. grosime.
3. Peste pulpe se aseaza feliile de mere si rotocoalele de ceapa,se stropesc cu ulei de masline si 1/2 pahar de apa.
4.Se preincalzeste cuptorul la 180*C.Se acopera vasul de Jena cu folie de aluminiu si se frig pulpele cca. 30 minute.Se servesc cu merele si ceapa din vas si cu un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de Vekas Maria
Te-ar putea interesa și:
Socată rețeta - cum se face socata tradițională și parfumată, cu miere și drojdie (sau fără)
Mâncare de ciuperci - Tocăniță delicioasă cu ceapă și usturoi
Sos tartar - rețeta clasică și variante moderne ale unui sos fin, desăvârșit
Clătite americane - Rețetă originală și variante delicioase
Rețetă panna cotta - Desertul italian cremos și delicios
Cea mai simplă rețetă de cozonac de Paște recomandată de influencerul Andreea Olăraș
5 rețete de deserturi care îți vor aduce aminte de copilărie
Mâncare de spanac - rețete delicioase, simple, și cele mai bune sfaturi pentru preparare
Cornulețe de post - rețeta pentru cele mai fragede și delicioase cornuri
Ouă umplute cu pate - aperitivul festiv, de nelipsit de pe masa de Paște. Rețeta clasică și variante delicioase de ouă umplute
Pască cu brânză - desertul care simbolizează Învierea lui Hristos. Rețeta tradițională și rețete fără aluat
Spaghete carbonara - Rețeta autentică italiană, simplă și rafinată, dar și variante populare de spaghete carbonara cremoase
Rețetă mămăligă - Cum se face mămăliga perfectă
Tort de post - Rețeta delicioasă și simplă pentru un desert vegan fabulos
Știuca la cuptor: Rețete delicioase și sfaturi pentru o preparare perfectă
Terci de ovaz - Rețetă, beneficii și variante delicioase
Smântână pentru frișcă - Cum să prepari frișca perfectă
Dovlecei pane - rețetă simplă și delicioasă
Macarons - rețetă originală și sfaturi pentru preparare
Macaroane cu brânză - Rețete delicioase și ușor de preparat cu paste cu brânză la cuptor
Rețete brownie - prăjitura cu ciocolată delicioasă și ușor de preparat
Mâncare de dovlecei - Rețete delicioase cu dovlecei și tocănițe de dovlecei
Prăjitură cu prune - Rețete delicioase și rapide pentru desert
Rețete papanași - cum să faci cei mai delicioși papanași prăjiți și papanași cu brânză
Piure de cartofi - rețeta simplă, cremoasă, delicioasă
Dulceata de capsuni - Reteta bunicii si sfaturi pentru preparare
Chec pufos traditional - Reteta bunicii. Chec pufos 2 tavi
Maioneza de casă - rețeta perfectă și sfaturi pentru prepararea unei maioneze cremoase
Friptură de Miel la Cuptor, fragedă, arămie și bună de te lingi pe degete - Rețeta Tradițională Românească
Piept de pui la cuptor - rețete delicioase și sfaturi pentru obținerea unui preparat aromat și suculent, deloc fad
| |