Sunt o mare consumatoare de inghetata si probabil subconstientul m-a impins sa ne mutam intr-un sat in care este fabrica de inghetata :)) Dar pentru ca (inca!) nu am acces la raurile de inghetata profesionala am decis sa imi iau soarta si pofetele in propriile maini si sa imi fac eu singura inghetata. Aveam mici temeri pentru ca stiam ca inghetata de casa nu iese la fel de fina si cremoasa, dar cu aceasta reteta si un pic de grija pentru inghetata in timp ce ingheata am ajuns la un rezultat foarte buna.
Mai intai pasati cu o furculita capsunile. Nu vreti sa faceti nici o pasta, dar nici nu vreti sa lasati bucati prea mari in care sa muscati cat sunt inghetate bocna! Ele vor lasa si un suc foarte aromat si colorat, peste care veti presara 3 linguri de zahar si le veti amesteca bine. Lasati deoparte. Cu mixerul amestecati smantana, ouale si 150 gr de zahar. La final integrati mascarpone amestecand usor dar temeinic pentru a obtine o pasta omogena. Apoi adaugati capsunile si amestecati din nou pana aveti o compozitie omogena. Turnati inghetata intr-un vas (eu am folosit o cutie de inghetata din comert) si puneti la congelator. Urmeaza un pas foarte important pentru inghetata de casa!
Eu mi-am setat alarma si la fiecare 90 de minute am scos inghetata din congelator pentru a o amesteca. Astfel evitati formarea bucatilor de gheata si obtineti o inghetata cremoasa.