110 - min
Dificultate:
medie
Ingrediente:
Mod de preparare:
1.Cartofii curatati se taie felii.Slanina si o ceapa se taie cubulete.Se topeste untul .In blender se pune painea prajita, 1 catel de usturoi, patrunjelul verde , 1/2 din cantitatea de rozmarin,ambele verdeturi tocate si untul topit si se mixeaza impreuna .Se sareaza si pipereaza.
2.Carnea se pune intr-o tigaie, in 2-3 linguri de ulei fierbinte, se frige pe toate partile, se sareaza, se pipereaza si se presara condimente pentru carne de miel si se scoate pe o farfurie.In restul de ulei se caleste cealalta ceapa si usturoiul ramas,se adauga pasta de rosii si supa de carne, apoi se adauga vinul.Se lasa sa dea mai multe clocote, se presara cimbrisor tocat si se mai fierbe 2-3 minute.Sosul rezultat se pune intr-o tava, se aseaza carnea ,peste care se pune compozitia de verdeturi mixate cu untul.Se pune tava la cuptor si se frig costitele timp de 20-25 minute la 220*C.
3.Se scurge fasolea verde de suc.Cartofii se frig in restul de ulei si se presara cu rozmarin tocat.Se scot intr-un vas de Jena.
4.In uleiul in care am fript cartofii se pune slanina ,apoi fasolea verde si rosiile.Se lasa 2 minute sa se caleasca impreuna .Se scoate carnea, se acopera cu o folie de aluminiu si se lasa 10 minute pana sa se taie in bucati.
5.Pe un platou se aseaza carnea taiata in bucati si se inconjoara de legumele calite si de cartofii fripti.Peste carne se toarna sosul din tava.
Se serveste preparatul cu un vin rosu sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)