IN ACEST ARTICOL:
Este un desert deosebit, asemanator galustelor cu prune.
Timp de preparare:

135 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

Pentru aluat:
  • 1 kg.cartofi,
  • sare,
  • 300g.faina ,
  • 40g.unt sau margarina pentru gatit,
  • 2 oua;
  • Pentru umplutura:
  • 30-35 capsuni,
  • 1 lingurita scortisoara macinata,
  • 2 linguri zahar praf;
  • faina pentru planseta;
  • Pentru servit:80g.unt sau margarina pentru gatit,
  • 100g.pesmet,
  • zahar praf amestecat cu scortisoara macinata;
  • Pentru sosul de capsuni:
  • 300g.capsuni,
  • 3-4 linguri zahar tos,
  • 1 pachet zahar vanilinat;

Mod de preparare:

1.Cartofii spalati se fierb in coaja, in apa sarata,se curata si se zdrobesc inca calzi.Cand s-au racit se amesteca cu toate ingredientele pentru aluat si se imparte in 2 parti egale.
2.Se ia o bucatica de aluat si se pune la fiert.Daca este prea moale, inseamna ca aluatului i se mai adauga faina, daca este prea tare, aluatul se framanta cu putina margarina.
3.Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa la scurs.Se trec apoi prin zahar amestecat cu scortisoara.
4.Pe o planseta infainata se pune aluatul,se intinde cu o grosime de 1 cm. si se taie in bucati de 6-7 cm.In fiecare bucata se pune cate o capsuna si , cu mainile infainate, se fac galustele , pe care le punem in apa clocotita.Cand se ridica deasupra apei,(dupa 2-3 minute) le scoatem le scurgem bine si le punem in tava , in care, in prelabil, s-a rumenit pesmetul in unt sau margarina pentru gatit.
4.Se presara zahar amestecat cu scortisoara si le servim cu sosul de capsuni.Pentru sos, se spala capsunile, se curata de codite ,apoi , impreuna cu zaharul si vanilia se turmixeaza.Se adauga 1 dl.apa si se fierb impreuna pana dau in clocot.

Obs:Pentru aluat sa se foloseasca cartofi vechi, cei noi nu sunt buni.

Se pot face galuste in cantitati mari, pentru ca se pot congela.La fel se pot face galuste cu caise sau piersici.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri