Timp de preparare:

60 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

    500 g carne de vitel, 600 g.mazare dulce, 3 oua, 12 felii de bacon, 1 catel de usturoi, 40 g.telemea de oaie, 20g.faina, 20g.unt, 2 linguri sherry, 2 linguri brandy, 1 ramurica de cimbrisor, 2 fire de tarhon, 3 fire de patrunjel verde, salata pentru decor, sare, piper proaspat macinat;

Mod de preparare:

1.Se taie carnea in fasii subtiri,se stropeste cu sherry si brandy,se presara cu patrunjelul, cimbrisorul si tarhonul tocate marunt si se lasa 2 ore la rece.

2.Se caleste in unt usturoiul,se adauga carnea si, se calesc impreuna.

3.Mazarea dulce se fierbe 10 minute in apa sarata ,apoi se turmixeaza 2/3 din cantitate.Cand s-a racit , se amesteca cu ouale ,cu faina ,cu telemeaua de oaie ,cu carnea ,sare, piperul si restul de mazare dulce neturmixata.

4.Se captuseste cu hartie de copt o forma de chec,apoi cu feliile de bacon,care trebuie sa treaca de marginile formei,se pune compozitia de carne si se acopera cu capetele baconului.

5.Se frige terina 45 minute la 180*C.Se serveste rece pe un pat de salata verde cu un vin alb sec.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)