zahar pudra si putina scortisoara pentru pudrat(optional)
Preparare:
1. Batem bine ouale cu telul. Adaugam incet laptele peste ele batand in continuare. Adaugam zaharul, praful de copt si esenta de vanilie.
2. Adaugam faina in 4-5 ture, amestecand bine dupa fiecare tura ca sa nu se faca cocoloase. Obtinem un aluat moale spumos.
3. Dam merele pe razatoarea mare si apoi le incorporam in aluat.
4. Intr-o tigaie teflonata incingem 1 lingurita unt. Punem o lingura de aluat in unt si apoi cu dosul lingurii nivelam clatita sa fie cat mai subtire, ca sa se coaca in interior, si in acelasi timp cat mai rotunda posibil sa arate ca o clatita .
5. Formati cate clatite va intra in tigaie
6. Prajiti clatitele pe ambele parti. Focul sub tigaie sa fie pe mic.
7. Repetati pana terminati aluatul. Inainte de fiecare tura de clatite adaugati unt in tigaie.
8. Pudrati clatitele cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara folosind o sita mica.
Le-am servit calde alaturi de inghetata vanilie+ciocolata,sirop de cioco si cireasa.