Acest desert tipic frantuzesc este atat de popular incat este inconjurat de o banalitate nedreapta. Probabil ca ingredientele simple sau timpul foarte scurt de preparare fac din clatite un desert la indemana oricui, iar modalitatile infinite de a le servi le fac atat de versatile si imposibil de refuzat. Numele frantuzesc al clatitelor - crêpe - vine tocmai de la aceasta margine dantelata si ondulata.
Ingrediente:
- 200 gr de faina
- 2 oua
- 300 ml lapte
- 150 gr apa minerala
- 2 linguri zahar vanilat
- 1 praf de sare
Lucrand doar cu mixerul, amestecati ouale cu zaharul, sarea si jumatate din cantitatea de lapte.Incepeti sa adaugati in ploaie, treptat, faina, continuand sa amestecati aluatul pentru a nu se forma cocoloase. Integrati treptat toata cantitatea de faina, restul de lapte si apa minerala. Daca nu vreti sa folositi apa minerala, o puteti inlocui cu lapte si sa adaugati la aluat putin bicarbonat. Aluatul astfel obtinut se lasa sa se odihneasca 30 de minute - o ora si apoi se amesteca cu polonicul si se pune intr-o tigaie incinsa, unsa cu un strat subtire de ulei. Aluatul lichid din polonic se pune in mijlocul tigai si se rasuceste intreaga tigaie, astfel incat aluatul sa o acopere uniform. Cand s-a rumenit prima parte (in 1-2 minute) clatita se intoarce cu o paleta lata. De aceasta data noi am servit clatitele pudrate cu putin zahar si cacao si fructe proaspete.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com