Timp de preparare:

2 - ore

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

-Organele de la miel)ficat, rinichi, plamani, inima;
- 1/2 kg de pipote ºi inimi de pui;
-1/2 kg de ficat de pasare;
- 2 cepe;
-4-5 fire de usturoi verde;
- puþin tarhon;
-6 fire de ceapã verde;
-6 oua;
-2 linguri de smantana;
- pesmet;
-50 gr. unt,
- piper, condiment pentru drob, sare, delikat.

Mod de preparare:

Se spalã organele de miel ºi se tin în apã cu otet 15 minute. Se scot se taie bucati de 5 cm ºi se pun la fiert împreunã cu ficatul, pipotele si inimile de pui. Dupã fierbere se scot, si se dau prin maºina de tocat carne împreunã cu ceapa uscatã, ceapa verde, usturoiul ºi tarhonul.
Compozitia se amesteca bine cu ouale, smantana, condimentele si se pune intr-o tava de jena sau de cozonac unsã cu unt si presarata cu pesmet.

Se pune în cuptor si se tine pana cand capata o culoare maronie.
Obþional: se pot pune 3 oua fierte tari.
Feliile de drob capata culoare si au un aspect deosebit.

O reteta propusa de: Matilda Mihalcea  (M2)

Pofta buna!