Timp de preparare:

60 - min
Dificultate:

medie

Ingrediente:

    1Kg. carne de miel (pui) 100 gr. faina 100 gr. unt 100 gr. ceapa 1 morcov 1/2 de telina 6-8 felii de lamaie sare piper
Mod de preparare:

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin ,se scoate in alt vas unde se mai inabusa cu putina apa , acoperita cu capac.In grasimea ramasa se calesc ceapa ,morcovul si telina , toate taiate in felii subtiri si dupa ce s-au prajit putin se adauga faina si se mai prajesc 5-6 minute, dupa care se stinge cu apa calda si se lasa sa fiarba cateva minute.
Sosul se strecoara peste carne ( legumele se pot pasa ) , se potriveste de sare,piper si se adauga feliile subtiri de lamaie.
Se mai da totul intr-un clocot.
Se serveste fierbinte ( eventual cu garnitura de cartofi natur ).

O reteta propusa de: Atanasov Raul (raul1999ro)