Timp de preparare:

40 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:
    600 gr de cartofi 100gr de ceapa 100 gr de morcovi 2-3 radacini de patrunjel 50 gr de unt sau ulei 1/2 l de bors verdeata sare piper
Mod de preparare:

Se curata morcovii, patrunjelul si ceapa , apoi se spala. Se taie ceapa marunt si se pune la inabusit intr-un vas cu unt infierbantat pana seinmoaie. Se adauga morcovii si patrunjelul taiat julien si se lasa sa se mai inabuse inca 10 minute, dupa care se stinge cu 2,5 l de apa calda

Se adauga cartofii taiati cuburi mici, sare, piper boabe si se mai lasa sa fiarba pana sunt gata cartofii
Se adauga borsul fiert separat si curatat de spuma, se lasa sa mai dea cateva clocote, se potriveste de sare si se trage vasul de pe foc.

Se serveste cu verdeata.

O reteta propusa de: Burete Cristina (burete)

Alte retete trimise de Burete Cristina:

Biscuiti
Stiuca cu hrean

Frigarui la gratar

Fasole verde cu masline