Timp de preparare:

30 - min

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

(pentru 8 felii/portii):

    250g.ciocolata obisnuita, 280g.smantana, 1 lingurita esenta de vanilie, 15-20 biscuiti;
Mod de preparare:

1.Rupeti ciocolata in bucati mari.Incalziti smantana intr-o tigaie la foc mic ,pana sa dea in clocot.Adaugati ciocolata si luati vasul de pe foc .Acoperiti si lasati 5 minute.
2.Adaugati esenta de vanilie si amestecati pana se omogenizeaza .Turnati compozitia intr-un vas si lasati la racit pana incepe sa se ingroase.
3.Intr-o tava cu ocapacitate de 450g.asazati o foaie de celofan sau folie de aluminiu in asa fel,incat marginile foii sa reaca mult peste marginile tavii.
4 Turnati 1/6 din compozitie pe fundul tavii.Asezati un strat de biscuiti.Repetati operatia -un strat de ciocolata ,unul de biscuiti -pana se termina compozitia .Deasupra trebuie sa aveti un strat de ciocolata.
5.Ridicati marginile foii de celofan peste tava.Tineti la rece cel putin 2 ore ,preferabil peste noapte,pana se intareste ciocolata .
6.Desfaceti cu atentie celofanul de pe tava si rasturnati prajitura pe platoul din care o veti servi.Taiati in felii.

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)