O saramura de peste de apa dulce, mai exact o saramura de crap.

Timp de preparare:

60 - min

Dificultate:

medie

Ingrediente:

Un crap de 1 kg
50 gr. unt
o lingura ulei de masline
o lingura pasta de rosii Regal
o lingurita boia de ardei dulce
o lingura condimente pentru peste
o lingurita Oregano
piper sau ardei iute, dupa gust
50 gr. usturoi

Mod de preparare:

Dupa curatare si eviscerare, pestele se spala, se taie capul si un pic din coada,apoi se despica in lungime,fara a fi dezosat. Cele doua jumatati se taie in bucati potrivite, se sterg de apa, se sareaza adaugand si piper. Se stropesc cu ulei si se lasa un sfert de ora.Se frig pe gratarul incins pe ambele parti, fara a se usca prea tare. Intre timp se pune la fiert 1 litru apa in care se adauga toate ingredientele pe rand, incepand cu untul si uleiul. Cine doreste poate folosi Vegeta in locul ingredientelor pt. peste. Se da un clocot sau doua si se toarna asa fierbinte peste bucatile de peste asezate in prealabil intr-o tava termo rezistenta.
Se pune tava in cuptorul incins pentru un sfert de ora. Separat se face un mujdei de usturoi care se toarna peste peste dupa ce a fost scos din cuptor.
Se serveste cu mamaliguta fierbinte, alaturi de un vin alb, licoros si rece.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Paunescu Mircea Radu (tucu)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Saramura de crap (orice peste de apa dulce).