1 / 7

Chiftele umplute

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 600g carne tocata (amestec vita - porc)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 100g mazare
  • 100g telina
  • 1 ardei gras rosu 
  • 150g cascaval 
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 250g ulei (pt. prajit)
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 2-3 linguri faina
  • sare
  • piper
     

Mod de preparare:

Puneti intr-un castron mai mare carnea tocata, 1 ou, pesmetul, cimbrul si potriviti de sare si piper. Amestecati bine tocatura, apoi o impartiti in 8 parti si o puneti  la frigider pentru 30 de minute. Toacati marunt ceapa, morcovul, cascavalul si telina le dati pe razatoarea mare si taiati in cubulete ardeiul gras. Amestecati toate acestea, intr-un castron impreuna cu mazarea si oul ramas. Scoateti carnea din frigider, formati din aceasta 8 chiftele si presati-le intre palme, apoi puneti in mijlocul fiecarei chiftele cate 1 lingura din amestecul de legume. Impachetati umplutura in carnea tocata si presati bine chiftelele, dupa care le treceti prin faina si puneti-le intr-o tigaie mare in uleiul bine incins. Se scot pe servetele absorbante si sa lasa sa se scurga de ulei.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri