5 / 7

Curcan umplut

Dificultate: ridicata:

Ingrediente:

  • 1 curcan de aprox. 5 kg cu maruntaie
  • umplutura
  • 2 morcovi, taiati bucati
  •  3 cozi de telina, taiate bucati
  • 250 g costita, taiata felii subtiri si inguste
  • 12 frunze de salvie
  • 150 g unt, topit
  • 1 bucata mare de tifon

Umplutura:

  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe, tocate marunt
  • ficatul curcanului, tocat marunt
  • 4 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 2 linguri tarhon proaspat, tocat
  • 2 mere, curatate de coaja, rase
  • 200 g castane coapte, curatate de coaja taiate (optional)
  • 250 g carne pentru carnati (sau scoasa din carnati proaspeti)
  • 150 g pesmet
  • 2 oua, batute
  • 25 g unt, topit

Mod de preparare:

Preparati umplutura: caliti ceapa timp de 5 minute, adaugati ficatul si continuati sa prajiti timp de 2-3 minute. Luati vasul de pe foc si lasati sa se raceasca putin. Puneti compozitia intr-un bol mare si amestecati cu verdeata, merele, castanele, carnea de carnati, pesmetul si ouale. Adaugati untul, sare si piper din abundenta si amestecati pentru omogenizare. Preincalziti cuptorul la semnul 5/190o C. Introduceti umplutura prin partea superioara (pe la gat) si pliati pielea gatului dedesubt, sub spate, fixand-o cu scobitori. In tava, asezati doua folii de aluminiu, incrucisate, presarati morcovii si telina, iar deasupra puneti curcanul, cu pieptul in sus. Acoperiti pieptul curcanului cu fasiile de costita, asezate in forma de gratar, si cu frunzele de salvie. Topiti untul, luati vasul de pe foc si inmuiati complet bucata de tifon. Inveliti pieptul si pulpele curcanului cu tifonul astfel imbibat (tifonul va tine loc de „stropire” in timpul coacerii). Dati la cuptor. Cand este gata, indepartati tifonul si ungeti friptura cu sosul din tava.

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri