Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 3 fire ceapa verde
- 1 ceapa orez
- 1 ceapa smantana
- 500 g carne de miel
- 1 morcov
- 1 legatura leustean
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 patrunjel radacina
- 1 ou
- Sare
- piper
- 1 ceasca radacine telina tocata
- 2-3 l apa
- 1 ceasca bors
Mod de preparare:
Se taie legumele cuburi. Se taie carnea bucati si se pune la fiert, se aduna de la suprafata impuritatile cu o spumuitoare. Cand incepe sa se inmoaie carnea se adauga telina, morcovii si patrunjelul radacina, toate cuburi. Se incorporeaza orezul clatit inainte in 2-3 ape si dupa aceea, ceapa verde maruntita, un galbenus batut, omogenizat apoi cu 3-4 linguri de ciorba si borsul. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Leusteanul si patrunjelul se adauga chiar la sfarsit, cand toate celelalte ingrediente sunt aproape gata, se mai da intr-un clocot, apoi se ia de pe foc, se lasa 5 minute sa se raceasca. La servire, fiecare poate adauga smantana, dupa gust.