2 / 4

Pasca cu stafide

In fiecare an de Pasti fiecare gospodina prepara pasca. In functie de traditiile din zona, fiecare o prepara in alt mod.Iata unul dintre ele:

Ingrediente:

Blat:

  • 3 oua
  • 15 linguri zahar
  • 15 linguri ulei
  • 15 linguri lapte
  • 1 praf de copt,
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri faina

Umplutura:

 

  • 1 kg branza de vaci proaspata
  • 7-8 oua
  • coaja rasa de lamaie
  • 2-3 linguri gris,
  • esenta de vanilie
  • 200 g stafide

 

Preparare:

 

Pentru umplutura:


Se paseaza bine branza ,se adauga ouale si restul ingredientelor si se amesteca bine.

Pentru blat:


Se bat bine ouale cu zaharul, se adauga restul ingredientelor si apoi faina este amestecata cu praful de copt. Rezulta un aluat ca la chec. Se unge cu ulei o forma rotunda (37 cm) si se tapeteaza cu faina.Se pune aluatul si se coace pe jumatate.( 10 min) Se scoate din cuptor si se adauga umplutura. Deasupra se repartizeaza frumos stafide aurii. Se da forma din nou la cuptor si se coace pana cand creste si se rumeneste frumos. Se portioneaza rece.

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul truedelights.wordpress.com

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri