ghid pentru o viaţă împlinită

5 retete festive de torturi

slide-ul 2 / 5
5 retete festive de torturi: Tort cu mere

Tort cu mere

Un tort racoros, cu strat de mere acrisoare si un munte de frisca!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • esenta de vanilie

Pentru stratul de mere:

  • 1 kg cu mere
  • 2-3 linguri zahar
  • 50 g unt,
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom

Pentru decor:

  • frisca
  • fulgi de migdale

Preparare:

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara, cardamom .Deasupra se repartizeaza untul taiat in bucati mici. Se da tava la cuptor pana se inmoaie putin merele.

Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul se adauga galbenusurile ,uleiul,esenta si
faina. Se imparte compozitia in doua. Prima jumatate se aseaza deasupra merelor .
Se da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute. Se lasa sa se racoreasca putin si se rastoarna pe platou, astfel incat merele sa ramana deasupra.

In aceeasi tava se coace o a doua foaie din jumatatea de aluat oprita. Dupa ce s-a copt si este rece ,se aseaza deasupra merelor, acestea ramand la mijloc. Tortul de mere se insiropeaza cu putin sirop de zahar ars , apoi se imbraca tortul cu frisca si se presara fulgi de migdale. Pentru un aspect mai deosebit se poate amesteca in o parte din frisca , o lingurita cu cacao.

Mai multe retete interesante puteti regasi pe blogul truedelights.wordpress.com

Voteaza reteta:

Scor: 5 din 2 voturi
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului 5 retete festive de torturi.

 
Setari Cookie-uri