2 / 6

Tort cu mere

Un tort racoros, cu strat de mere acrisoare si un munte de frisca!

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 8 oua
  • 16 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • esenta de vanilie

Pentru stratul de mere:

  • 1 kg cu mere
  • 2-3 linguri zahar
  • 50 g unt,
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1/2 lingurita cardamom

Pentru decor:

  • frisca
  • fulgi de migdale

 

Preparare:

Merele se spala, se curata de coaja si se taie felii. Se pun intr-o tava si se presara peste ele zahar, scortisoara, cardamom .Deasupra se repartizeaza untul taiat in bucati mici. Se da tava la cuptor pana se inmoaie putin merele.

Se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul se adauga galbenusurile ,uleiul,esenta si
faina. Se imparte compozitia in doua. Prima jumatate se aseaza deasupra merelor .
Se da tava din nou la cuptor pentru 20-25 minute. Se lasa sa se racoreasca putin si se rastoarna pe platou, astfel incat merele sa ramana deasupra.

In aceeasi tava se coace o a doua foaie din jumatatea de aluat oprita. Dupa ce s-a copt si este rece ,se aseaza deasupra merelor, acestea ramand la mijloc. Tortul de mere se insiropeaza cu putin sirop de zahar ars , apoi se imbraca tortul cu frisca si se presara fulgi de migdale. Pentru un aspect mai deosebit se poate amesteca in o parte din frisca , o lingurita cu cacao.

 

Mai multe retete interesante puteti regasi pe blogul truedelights.wordpress.com

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri