Ingrediente: 

    8 oua 500 grame zahar 300 gr ulei un praf de copt zeama de lamaie cacaua


Mod de preparare:


-se pune la fiert 300 grame zahar cu o cana de apa.
-se separa ouala si se bat galbenusurile cu o cana de zahar si una de ulei si albusurile cu un praf de copt si 2 linguri zeama de lamaie.
-se pune in albusurile batute spuma tare, fiertura de zahar cu apa si apoi crema de galbenusuri + mirodenii, dupa preferinta.
-se omogenizeaza bine si se ingroasa cu faina cat cuprinde.
-se opreste o parte de aluat si se amesteca cu cacaua.
-se ung si tapeteaza tavile de chec si se toarna compozitia.
-in compozitie se pot pune fructe confiate taiate marunt, nuca, rahat, stafide(dupa preferinta).
-se coc la 180 de grade, timp de aprox. 35-45 de minute.
-sunt foarte fine, foarte gustoase si este o reteta sigura, va garantez ca checul va va creste si se va coace perfect. 

Pofta Buna!

O reteta propusa de: Ursu Simona (simonaramona)