O noua reteta de cozonac pentru diabetici.
Timp de preparare:

1.5 -2 - ore

Dificultate:

redusa

Ingrediente:

100 ml lapte
un cub mare de drojdie
1 lingurita glucoza
1 ou
4 linguri indulcitor
2 linguri ulei
faina cat cuprinde
3 mere
esenta de rom
scortisoara
nuci
1 ligurita cacao

Mod de preparare:

Aluatul
Se dizolva drojdia in lapte.Oul se bate si se adauga aproape tot peste drojdie( se mai pastreaza putin pentru a unge cozonacul pe deasupra inainte sa fie introdus la copt). Se adauga glucoza, uleiul si faina cat cuprinde. Aluatul trebuie sa fie mai moale.
Se lasa la crescut cel putin o ora.

Umplutura: se rad 3 mere mai mari si se calesc pe foc pana scad bine.Dupa ce se racesc se adauga o lingura de cacao, nucile, un varf de scortisoara si putina esenta de rom. Se amesteca pana devine omogen.

Dupa ce a crescut bine aluatul, se intinde cu sucitorul. Pentru ca aluatul trebuie sa fie mai moale, ca sa se poata intinde bine, se presara putina faina pe blatul de lucru si deasupra aluatului pentru a nu se lipi. Pe aluatul intins se adauga merele pregatite ca mai sus. Toata compozitia se ruleaza frumos si se aseaza intr-o tava mica de chec, tava in prealabil unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Cozonacul astfel pregatit ar trebui sa ocupe 3/4 din tava. Se mai lasa la crescut pana cand depaseste putin tava.Se unge pe deasupra cu oul pastrat si se introduce la cuptor la 170 grade celsius.Cuptorul trebuie sa fie preincalzit.

Se coace pentru 20-30 minute. Se verifica daca este bine facut cu o scobitoare in centrul tavii. Daca nu se mai lipeste compozitie atunci este gata. Trebuie sa aibe o culoare aramie.

O reteta propusa de: Florescu Camelia (camelia.florescu)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri