Este un preparat cu bucati suculente de carne de porc intr-un sos aromat de citrice.

Ingrediente:

  • 4 cotlete de porc , fara os
  • 1 lingura faina cu un praf de sare
  • 50g.unt
  • 300ml.cidru sau vin alb sec
  • 100g. caise foarte coapte(se pot folosi si din compot)
  • 2 linguri gem de lamaie
  • 1 lingurita suc de lamaie

Mod de preparare:

1.Tavaliti cotletele prin faina cu sare.Incingeti untul si rumeniti bine timp de 10 minute, pe ambele parti.Scoateti din tigaie si tineti la cald.

2.Scurgeti grasimea din tigaie si puneti cidrul sau vinul , aduceti la punctul de fierbere, adaugati caisele si gemul si fierbeti timp de 6-7 minute pana scade la jumatate si se leaga ca un sirop.

3.Puneti din nou cotletele in tigaie si incalziti complet pe ambele parti , astfel incat fiecare cotlet sa fie glasat in sos.Serviti cu cartofi fierti in apa cu sare si presarati cu verdeata si cu fasole verde ,sotata in unt.

Pofta buna!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)

Tu cum pregatesti cotletele de porc? Da click aici si trimite reteta ta.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cotlete de porc cu caise.