5 / 6

Prajitura Morena

Ingrediente:

  • 2 foi de pandispan cu cacao

Pentru blatul cu nuca :

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt si 4 linguri de nuca

 

 

Se mixeaza bine albusurile. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se adauga faina cu praful de copt. Peste aceasta compozitie se pun albusurile batute spuma si nuca si se amesteca. Se torna in tava si se coace aprox. 40 min., la 180 °C.

 

Crema:

  • 2 plicuri budinca Dr.Oetker cu gris
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 200g unt
  • vanilie

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic(folosind cantitatile mentionate mai sus). 200 gr unt se freaca cu 3 linguri de zahar pudra si esenta de vanilie.
Dupa ce se raceste budinca, se adauga treptat in compozitia de unt si se amesteca. Se pun deoparte 2 linguri de crema pentru glazura . Se aseaza 1 foie de pandispan si se unge cu 1/2 din crema, peste care se pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan , care se unge cu cele 2 linguri de crema ramase. Deasupra se presara nuca si bucatele de ciocolata.

 

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe blogul meosiris.blogspot.com

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri