Timp de preparare:
45 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
Mod de preparare:
1.Preparati sosul Mornay:topiti 25g.unt intr-o tigaie, adaugati faina si amestecati bine, lasand 2 minute pe foc potrivit.Adaugati laptele putin cate putin , fierbeti 10 minute , adaugati smantana si mai lasati 2 minute.Luati de pe foc si adaugati cascavalul ras , galbenusul, sarati si piperati.
2.Incingenti cuptorul la 180*C.Separat, fierbeti pastele in 4 l. apa cu sare 8-12 minute ,conform instructiunilor.Dupa ce au fiert , le strecurati , le limpeziti cu apa rece si le puneti intr-un vas de Jena uns cu restul de unt.Peste ele puneti sunca taiata cubulete si sosul Mornay.Dati la cuptor 10-15 minute.
Serviti cu arpagic taiat marunt si presarat peste paste.Insotiti preparatul de un vin alb sec.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)